Preskoči naredbe vrpce
Prijeđi na glavni sadržaj

Korisnik

Ovdje uvijek možete sami prilagoditi Vaše korisničke podatke ili promijeniti Vašu lozinku.

Login

Ako ste već registrirani kod nas, unesite svoju e-mail adresu i svoju osobnu lozinku u nastavku. Zatim kliknite na "Prijava".

Jeste li zaboravili lozinku?

Još uvijek nemate podatke za pristup? Pritisnite tipku registracija. AlukoenigstahlUser

AKSVrstaStavkeZaglavljaRegistracija

AKSVrstaStavkeZaglavljaZaboravljenaLozinka

AKSVrstaStavkeZaglavljaPromjenaLozinke

Pretraga

Jezik

Država

Donau-City Tower I

  • Slika 1/3
  • Slika 2/3
  • Slika 3/3

   ​​

  Sa svojih 250m DC Tower 1 od jeseni 2013. nije samo najviša zgrada Austrije, nego i fascinantni moderni znak grada. Od poda do antenskog vrha visoka je 250 metara. Za usporedbu: Katedrala Sv. Stjepana je visoka 137 metra. Neboder DC Tower je daleko nadmašio i susjedne nebodere u Donaucity-u (Ares-Tower: 100 metara, Tech-Gate-Tower: 75 metara). Sa svojom „visinom od četvrt kilometra" tower se ubraja barem kratkoročno u 10 najviših (završenih) zgrada u Europi.

  Kod staklene fasade DC Towera 1 riječ je o ca. 40.000 m2 jednoslojnih fasadnih elemenata, koji su podijeljeni u dva tipa fasade. Tip fasade 01 korišten je na tri strane zgrade i sadrži ravne površine. Tip fasade 02 upotrebljen je samo na jednoj strani nebodera. Isti je tehnički veoma zahtjevan, budući da su ove površine kao ca. 5.600 mm široke fasadne trake naizmjence jedna prema drugoj nagnute prema unutra odnosno prema van pod kutevima 1,9° / 3,8° / 5,7°.

  DC Tower kombinira arhitektonsku estetiku sa najmodernijim „zelenim" načinom gradnje i funkcionalnošću. On je kao jedan od prvih austrijskih uredskih tornjeva sagrađen i opremljen prema zahtjevima energetike i održivosti EU komisije za građevinu tipa „green building". Početkom 2015 zaključen je postupak certificiranja kao „green building" zgrade sa najvišim statusom prema LEED©.  

  (Izvor: www.dctowers.at)​


   

  ​​​​​​Podaci_DC TOWER 1.PDF

  Značajke građevine

  PodruCje preuzimanja proizvodaPoslovne zgrade
  SerijaPosebne konstrukcije
  LokacijaDonau-City-Straße 7
  1220 Wien
  Austrija
  Zavrsetak radova2013